Producator: Syngenta Crop Protection AG, Elvetia
Substanta activa Azoxistrobin 200 g/l + Difenoconazol 125 g/l
Mod de actiune: Ortiva Top actioneaza asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ, prin activitate de contact, translaminara in planta si sistemica, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole. Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului. In principal, intervine in ciclul biologic al ciupercii, in timplul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei. Activitate preventiva. Preluare graduala si activitate sistemica locala in frunze.
Cultura | Agentul patogen | Doza | Timp de pauza |
Ardei (camp, sere si solarii) | Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza | 1,0 l/ha | 7 zile |
Broccoli (camp) | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 14 zile |
Capsun (camp si spatii protejate) | Fainarea, antracnoza, patarea alba | 1,0 l/ha | 3 zile |
Castraveti camp si spatii protejate | Fainare, patarea bruna | 1,0 l/ha | 3 zile |
Ceapa din arpagic | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 14 zile |
Ceapa din samanta | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 14 zile |
Ceapa verde (camp) | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 7 zile |
Conopida (camp) | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 14 zile |
Dovlecei (camp, sere si solarii) | Fainare, patarea bruna | 1,0 l/ha | 3 zile |
Fasole de camp | Manaa fainarea | 1,0 l/ha | 7 zile |
Hrean ridichi (camp) | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 14 zile |
Mazare camp | Mana, fainarea, patarea alba | 1,0 l/ha | 14 zile |
Morcov (camp) | Alternarioza, fainarea, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Pastarnac (camp) | Alternarioza, fainarea, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Patrunjel (camp) | Alternarioza, fainarea, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Pepene verde (camp, sere si solarii) | Fainare, patarea bruna | 1,0 l/ha | 3 zile |
Pepeni galbeni | Fainare, patarea bruna | 1,0 l/ha | 3 zile |
Praz (camp) | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 21 zile |
Salata (camp) | Alternarioza, cercosporioza, mana, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Salata (sere) | Alternarioza, cercosporioza, mana, putregaiul | 0,8 l/ha | 14 zile |
Telina (camp, sere si solarii) | Fainarea, septorioza, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Tomate (camp si spatii protejate) | Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza | 1,0 l/ha | 7 zile |
Usturoi | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 14 zile |
Varza camp | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 21 zile |
Varza de Bruxelles (camp) | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 21 zile |
Vinete (camp si spatii protejate) | Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza | 1,0 l/ha | 7 zile |
Zmeur (camp si sere) | Fainarea, antracnoza, patarea alba | 1,0 l/ha | 3 zile |
Mod de utilizare:
– Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;
– Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;
– Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;
– Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala;
– Varza si Varza de Bruxelles: 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale;
– Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale;
– Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale;
– Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor;
– Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa;
– Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor;
– Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate;
– Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare;
– Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului;
– Ceapa verde: 5 frunze adevarate;
– Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala;
Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme (foarte ridicate).
Volum de apa:
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.