• Intra in cont
 • 1 0733624566
 • 2 0735956447
 • Favorite
 • 0 0,00

FUNGICID BELLIS

Agrii
15,80 Lei

Fungicid pentru măr și păr

Cantitate:
La comanda
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: FUNG-BELLIS Ai nevoie de ajutor? 0733624566 / 0735956447
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

Formulare

Granule dispersabile în apă

Ingrediente

128 gt/kg Piraclostrobin, 252 g/kg Boscalid

Bellis® este un fungicid polivalent cu acțiune preventivă și curativă, eficace împotriva făinării la măr, a rapănului la măr și păr și a bolilor la depozitare ale celor două specii.

Beneficii

 • Eficacitate ridicată împotriva bolilor (rapăn, făinare, boli de depozit) datorată modului de acţiune al celor două substanţe active complementare.

 • Acţiune rapidă şi protecţie de lungă durată.

 • Performanţă susţinută şi siguranţă: obţineţi rezultate deosebite în combaterea bolilor de depozit.

 • Profitabilitate crescută prin producţii de bună calitate.

Descrierea produsului

Bellis® este un fungicid nou, pentru controlul bolilor în livezile de meri, peri și în depozite. Produsul combină două substanțe active cu proprietăți complementare:

 

 • Piraclostrobin, din familia strobilurinelor

 • Boscalid, din familia carboxamidelor

 

Fungicidul Bellis® prezintă o serie de avantaje pentru pomicultori, începând de la acțiunea rapidă și protecția de durată, eficacitatea deosebită împotriva bolilor și până la performanțele sigure, ce duc la profitabilitate crescută, prin producții de bună calitate.

Cum acționează produsul Bellis®

Fungicidul Bellis® blochează un proces metabolic esențial al agentului patogen. Bellis® acţionează, prin mecanisme diferite, din primele etape ale dezvoltării agentului patogen. Astfel, este stopat procesul său de respirație, adică, procesul de producere a energiei necesare pentru creșterea organismelor fungice. Agentul patogen nu poate găsi soluţii alternative metabolice la acest blocaj și moare. Acest mecanism de acţiune stă la baza eficacității remarcabile a fungicidului Bellis®.

Modul de acțiune

Bellis® este un fungicid polivalent cu acțiune preventivă și curativă, eficace împotriva făinării la măr, a stemfiliozei părului și a bolilor la depozitare ale celor două specii. Produsul asociază două substanțe active cu proprietăți complementare, piraclostrobinul din familia strobilurinelor și boscalidul din familia carboxamidelor. Cele două moduri diferite de acțiune sporesc eficacitatea, completând spectrul de combatere și reducând riscul apariției rezistenței. Acțiunea prin difuzie, local sistemică a piraclostrobinului și acțiunea sistemic translaminară a boscalidului, permit protecția completă a plantelor. Bellis® inhibă germinarea sporilor, alungirea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea, oferind un înalt nivel de protecție pe suprafața, dar și în interiorul frunzelor. Această specializare se caracterizează printr-o acțiune foarte rapidă și de lungă persistență.

Recomandări

Bellis® se aplică în perioada de vegetație, ca trament foliar, preventiv și curativ, între stadiile de urechiușe de șoarece și creșterea intensității culorii specifice soiului, BBCH 54-85. Se pot aplica maxim 4 tratamente/an, cu un interval de 8-14 zile între acestea. Pentru combaterea bolilor de depozit (Gloeosporium spp., Penicillium spp., Botrytis spp., Alternaria spp.) se recomandă efectuarea tratamentelor în perioada de dinainte de recoltare cu respectarea timpului minim de pauză.

Măr

Dăunători

Doza omologată

Perioada de aplicare

Număr de aplicări

Alternarioza

0,8 kg/ha

 

 

Făinarea mărului

0,8 kg/ha

 

 

Putregai cenușiu

0,8 kg/ha

 

 

Putregaiul amar

0,8 kg/ha

 

 

Putregaiul fructelor

0,8 kg/ha

 

 

Rapănul mărului

0,8 kg/ha

 

 

Rapănul părului

0,8 kg/ha

 

Păr

Dăunători

Doza omologată

Perioada de aplicare

Număr de aplicări

Alternarioza

0,8 kg/ha

 

 

Putregai cenușiu

0,8 kg/ha

 

 

Putregaiul amar

0,8 kg/ha

 

 

Putregaiul fructelor

0,8 kg/ha

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!