PASTARNAC

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre
Denumirea stiinţifică: Pastinaca sativa L. conv. hortensis Ehrh
Familia botanică: Fam. Apiaceae (Umbelliferae)
Denumiri străine: engleză – parsnip; franceză – panais
Centrul de origine: Păstărnacul provine din bazinul Mării Mediterane unde se
găseşte în formă sălbatică.
Aria actuală de răspândire: În țara noastră se cultivă în aceleaşi zone ca şi morcovul, însă deoarece se consumă în cantitate mai mică şi suprafeţele cultivate sunt mult mai reduse.
Ciclul de viaţă: Păstârnacul este o plantă bienală care formează în primul an
rădăcina pivotantă și rozeta de frunze, iar în anul al doilea tulpina floriferă, florile şi
fructele.
Durata de păstrare rădăcinile de păstârnac recoltate în toamnă pot fi în depozite 5 luni ceea ce permite consumul proaspăt și în timpul iernii.
Rentabilitatea culturii: Fiind o specie rezistentă la condițiile climatice din țara noastră poate fi cultivată destul de ușor iar tehnologia de cultura poate fi mecanizată integral. Datorită și
producțiilor bune care se pot obține și duratei de păstrare pe timpul iernii mare, cultura poate fi rentabilă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!