SFECLA

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre
Denumirea stiinţifică: Beta vulgaris L. conditiva Alef.
Familia botanică: Fam. Chenopodiaceae
Denumiri străine: engleză - beetroot; franceză - betterave potagère
Centrul de origine: Sfecla roşie se întâlneşte în flora spontană din zona Mării
Mediterane, a Mării Negre şi a Mării Caspice.
Aria actuală de răspândire
Prezenţa sfeclei de la care se consumau frunzele a fost semnalată încă de asirobabilonieni
cu 2000 ani I.C., iar cea pentru rădăcină cu 600 - 700 ani I.C. 
În prezent sfecla roşie se cultivă pe toate continentele. Cele mai mari
cultivatoare de sfeclă roşie sunt: Anglia, Franţa, Italia, Germania. În ţara noastră se cultivă pe suprafeţe relativ mici, în aceleaşi regiuni ca şi morcovul.
Ciclul de viaţă: Sfecla roșie este o plantă bienală.
Durata de păstrare au capacitate bună de păstrare în depozite, dar este și o
excelentă materie primă pentru industria de conserve.
Rentabilitatea culturii Cultura de sfeclă roșie poate

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!