Ne pare rau, nu am gasit produse care sa se potriveasca cu cautarea ta
- - Verifica de doua ori scrierea
- - Incearca sa cauti cuvinte simple
- - Incearca o cautare mai putin specifica
- - Va puteti restrange rezultatele cautarii ulterior
Pentru mai multe informatii te rog sa ne contactezi la numarul de telefon 0733624566
Denumirea stiinţifică: Rheum rhabarbarum L.
Familia botanică: Polygonaceae
Denumiri străine: engeleză - rhubarb; franceză – rhubarbe.
Centrul de origine: Originar din China și Mongolia.
La noi în țară este destul de puțin cunoscut și răspândit. Se cultivă mai mult în Transilvania și nordul Moldovei, dar se poate cultiva în toate regiunile țării.
Ciclul de viaţă: Specie perenă
Importanţa culturii: Partea comestibilă la această plantă este reprezentată de pețiolul frunzelor, puternic dezvoltat, cu gust dulce-acrișor și cu un conținut ridicat în săruri minerale, acizi organici, substanțe proteice și vitamina C.
Pețiolii de revent servesc la prepararea unor compoturi, cidru, marmalade, peltele, iar în unele părți ale țării se folosesc la acrirea ciorbelor. Rizomii au întrebuințări medicinale.