Microplantele de floarea soarelui oferă una dintre cele mai echilibrate și complete forme de proteine vegetale. Are o tulpină puternică și frunze verzi. Gustul este proaspăt și crocant.
Note culturale:
Nr de seminte pe gram: 40
Înmuiere: 3/4 ore
Timp de producție: 5/6 zile
VALORI NUTRIȚIONALE ALE MICROPLANTELOR DE FLOAREA-SOARELUI
Microplantele de floarea soarelui sunt bogate in vitamine si minerale pretioase pentru organismul nostru, de fapt putem gasi: vitaminele B1, B2, B3, B6, B12, si, fosfor, fier, potasiu, cupru, seleniu, zinc, mangan, magneziu si acid folic. , toate elementele esentiale pentru sanatatea noastra.
De asemenea, conțin substanțe benefice precum acidul linoleic, vitamina B9, D, omega 3 și omega 6.
FLOAREA-SOARELUI în bucătărie
Microplantele de floarea soarelui au gust de semințe, doar că mult mai moi și mai ușor de mestecat. Pot fi folosite in salate mixte pentru a adauga o nota de savoare, sau adaugate in orice fel de mancare doriti pentru a imbogati gustul.
SUGESTIE
Încearcă să le adaugi în interiorul unui sandviș, pentru a da aroma tipică a semințelor, dar cu prospețimea și frumusețea microplantelor, sau pentru a aroma un pesto sau pentru a crea unul anume, sau însoțite de brânzeturi pentru a da acea atingere mai mult ca niciodată. Pe scurt, sunt atât de versatile încât cu siguranță vor exista multe idei pentru utilizarea lor, doar folosește-ți imaginația.